Cycling team Texel

Niels sterk in strandrace Hvh-Den Helder

Home  /  Cycling team Texel  /  Niels sterk in strandrace Hvh-Den Helder

Dit weekend reed Niels zijn eerste strandrace van dit seizoen: Hoek van Holland-Den Helder. Deze 135 kilometer lange strandrace was de eerste race uit de Strandcompetitie. Na een maand van weinig trainen en herstellen was Niels erg tevreden mijn zijn resultaat, een 77e plaats. Nog geen maand geleden maakte Niels nadat hij de Monstertijdrit reed een flinke klap toen een motor hem aanreed. Plaats 77 was het hoogst haalbare tijdens deze eerste strandrace voor Niels die nog maar net hersteld is van het ongeluk.

Vanaf het begin lag het tempo erg hoog en Niels kwam in de tweede groep terecht. Maar samen met nog wat andere renners uit deze groep wisten ze naar de kopgroep te rijden. Hier kon Niels zich goed handhaven totdat ze bij de Zandloper aankwamen. Daar werd de groep helemaal uit elkaar getrokken wat resulteerde in veel kleinere achtervolgende groepen. Niels kwam te rijden in een groepje waar het tempo erg hoog lag.

Bij Petten moest Niels zich iets laten zakken waarna hij bij een ander groepje kon aanpikken. Dit tempo lag hem iets beter en in deze groep van 3 reed Niels naar Den Helder. Een sterke prestatie door Niels!

De volgende wedstrijd is de strandrace Dijk tot Dijk race. Hier zal Niels starten samen met Sjors, Eveline, Simone en Denise.


Comments are closed.