Cycling team Texel

Sverre Eschweiler

Home  /  Team  /  Sverre Eschweiler

RENNER INFO

Naam: Sverre Eschweiler

Geboortedatum: 17 november 1992
Lengte: 1,79 m
Gewicht: 81 kg
Woonplaats: Den Burg
Disciplines: wielrennen
Categorie: Sportklasse
Trainer: geen
Social media: www.sverreeschweiler.nl, Instagram & Facebook

BEST BEHAALDE RESULTATEN:
2016:
3e eindklassement B-Poule
3e eindklassement Dorpenronde competitie recreanten A

Over mij
Jarenlang heb ik op (inter)nationaal niveau aan wedstrijd zwemmen gedaan. Tijdens mijn jeugd jaren ben ik toen gestart met het wielrennen om in de zomer maanden ook nog aan mijn conditie te blijven werken. Na de jeugd ben ik toen uiteindelijk gestopt met het wielrennen doordat ik het niveau niet bij kon houden maar ook niet extra voor het wielrennen kon trainen.

Jaren lang heb ik nauwelijks op de fiets gezeten tot half 2016. Door mijn besluit om te stoppen met het wedstrijd zwemmen, zocht ik een andere manier om mijn competitiviteit te blijven voeden. Dit heb ik gevonden binnen het wielrennen! Na 2 keer mee gereden te hebben op de dinsdag avond, ben ik direct lid geworden van WS Texel. En vanaf nu kijken waar dit avontuur me naartoe brengt.

Waar ligt je focus en wat zijn je doelen voor het seizoen van 2017?
Voor 2017 wil mij voornamelijk gaan richten op het technische vlak. Me meer vertrouwd voelen binnen grote groepen en op hogere snelheden. Daarnaast zal ik deelnemen aan de zomercompetitie van WS Texel en aan verschillende Dorpenrondes meedoen. Ook zal er gekeken worden om eventueel een koers mee te rijden aan de vaste wal.

sverre1